ARTVİN / BORÇKA - Cumhuriyet Ortaokulu

Şbt

Okulumuz  deneme sınavı gerçekleştirdik. Sınav streslerini azaltma ve akademik çalışmalara destek olmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz deneme sınavı başarıyla tamamlandı.

Ock

Öğrencilerimize 1. Dönem sonunda karnelerini teslim ettik. Yarışmalarda derece elde eden öğrencilerimize ödüllerini verdik. 1. Dönem emek veren tüm veli öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. 2. Dönem görüşmek üzere herkese iyi tatiller.

Ock

Okulumuz Türkçe öğretmeni Mesut ALTUN hocamızın rehberliğinde şiir okuma yarışması düzenlenmiştir.Sunuculuğunu Ömer GÜMÜŞ hocamızın yaptığı bu yarışmada jüri üyeleri nezaretinde(Firdevs ÖZBEK, İsmail TEMEL, Mesut ALTUN) şiirini okuyan öğrenciler puan usulüne göre değerlendirilmiştir. Bu yarışma kapsamında Dereceye giren öğrencilerimiz aşağıda listelenmiştir:

1. BESTE ŞENTÜRK (500 TL)

2. EZGİ ESİLA ÖZÇELİK (400 TL)

3. NUR NEVA GÜMÜŞ (300 TL)

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

İLÇEDE YAPILAN RESFEBE YARIŞMASINA KATILDIK. MESUT ALTUN HOCAMIZA VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Ock

İLÇEDE YAPILAN OKULLAR ARASI FUTBOL TURNUVASINA KATILDIK. ALİ YÖRÜR HOCAMIZA VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Ock

İlk yardım hem yetişkinlerin hem de çocukların kazanması gereken önemli bir beceridir. İlk yardım hayat kurtarır. İlk yardım becerisi her an kullanmak zorunda kalabileceğimiz bir beceridir. Doğal afetler, çeşitli kazalar ve yaralanmalar sonucunda yaralılara ilk yardım uygulamak gerekir. Bu sayede yaralının durumunun daha kötüye gitmesi engellenir ve hayatta kalması sağlanır. Yaşamsal bir öneme sahip olan bu beceriyi çocuklarımıza da kazandırmak amacıyla okulumuza gelen ilk yardım eğitmenleri eğitim verdi.  Cumhuriyet Ortaokulu olarak eğitmenlerimize teşekkür eder yeni eğitimlerde buluşmayı dileriz.

Ara

Ali YÖRÜR hocamız tarafından okulumuzda sinema etkinliği düzenlendi.

Ara

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1.dönem 2.yazılı sınavlarında 6.sınıf seviyesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde sınav yapılacağı duyurulmuştu. Bakanlığımız geçtiğimiz gün bu ortak sınav için kılavuz yayınlamıştır.

Bu kılavuz uyarınca 26 Aralık 2023 salı günü 6.sınıfların Türkçe ülke geneli ortak sınavı 9:40'da, matematik dersi ülke geneli ortak sınavı 11:00'da yapıldı.

Mangala Turnuvasına Büyük İlgi

Okul genelinde yapılan Mangala Turnuvasına öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi. 60 öğrencinin katılmış olduğu turnuvada heyecan, eğlence ve kıyasıya rekabet hiç eksik olmadı.

Geçen yıl turnuvada birinci ve ikinci olan öğrencilerimiz bu yıl turnuvada yeniden karşı karşıya geldi. 6/B sınıfından Furkan Yaşar birincilik ünvanını korurken 7/A sınıfından Yaren Keskinkurt ikincilikle turnuvayı tamamladı. 7/B sınıfından Egemen Uygun ise yarışmayı üçüncülükle noktaladı.

Turnuvayı düzenleyen matematik öğretmenimiz Firdevs Özbek ise "Öğrencilerimizin göstermiş olduğu katılım beni çok mutlu etti. İlçe ve il genelinde yapılan yarışmalarda da derece almayı çok istiyoruz. Bunun için çalışacağız" diyerek görüşlerini belirtti.

Ara

Ali YÖRÜR hocamızın rehbeeliğinde 7-B sınıfı öğrencilerimiz yerli malı haftasını kutladı

Tutumun önemini kavratmak.

Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak.

Yatırımın anlam ve önemini kavratmak.

Tüketim-yatırım ilişkisini açıklamak.

Tüketimde tutumu, tüketimden çok yatırım yapmayı teşfik etmek. Herkesi yatırıma yöneltmek.

Türk mallarını tanıtmak. Yerli malı kullanmanın faydalarını açıklamak.

Herkesi yerli malı kullanmaya teşvik ederek yurt ekonomisine katkıda bulunmayı sağlamak.

Sağlıklı, mutlu insanları ile kalkınmış Türkiye yaratmayı görev olarak ilan etmek. Gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak.

Bu güzel yurtta, genç neslin sorumlu ve şerefli yerini almasını sağlamak gibi önemli amaçları bulunan yerli malı haftasını kutladık.

Ara

Okulumuzda, Ali YÖRÜR hocamızın rehberliğinde "Okulumuz Temiz" projesi yapılmaya başlandı.

-Kişisel temizlik ve çevre temizliği konularını küçük yaşlardan itibaren aile ve okul desteği ile kazandırmak.

-Öğrencilere temizlikle ilgili verilecek uygulamalı eğitimler ile bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmek

-Öğrencilerimizin kendilerinden beklenen okul içi rollerini gerçekleştirebilme fırsatını sunmak.

-Çevre bilinci ve temizliğin önemini içselleştirmek. -Sınıflarımızı ve okulumuzu temiz tutmak.

-Okul-öğrenci-veli işbirliğini geliştirmek.

Ara

CUMHURİYET ORTAOKULU OLARAK OKULUMUZDA ŞİİR OKUMA YARIŞMASI DÜZENLİYORUZ.

SON BAŞVURU: 14 ARALIK

ÖDÜLLER:

BİRİNCİ:  500 TL

İKİNCİ:    400 TL

ÜÇÜNCÜ:  300 TL

Ara

Okulumuzda 8. Sınıf öğrencilerine yönelik, Matematik öğretmeni Firdevs ÖZBEK tarafından  motivasyon çalışması yapılmıştır. Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda, Mesut ALTUN hocamızın rehberliğinde satranç turnuvası yapıldı. Emeği geçen öğretmenimiz ve öğrencileremize teşekkür ederiz.

Sonuçlar:

Eymen Yıldırım 4 puanla 1.

Arda Ekrem Çil 3 puanla 2.

Ali Asım Usta 1 puanla 3. oldu

Ara

İçişleri Bakanlığımızca yürütülen "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamında, Narkotik Büro Ekiplerince okulumuz velilerine yönelik seminer düzenlenmiştir. Semineri düzenleyen Emniyet Müdürlüğü personeli ve katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ederiz.